Jak mýdla vznikají ?

Mýdla vznikají v malé mýdlarně na konci světa, na rozhraní Vysočiny a Jihomoravského kraje, v malé vesničce v lůně přírody, kam ještě nedolehlo volání velkého světa.
Tady to miluji, tady tvořím, tady jsem doma.

Každý kousek mýdla během výroby projde několikrát mýma rukama. Řemeslná výroba.
Praxe. Cit pro složení a barvy. Možnost se těšit s mýdlem nejen po stránce složení, ale i optikou, barvami, náladou.
Vyrábím v malých seriích, takže design jednotlivých mýdel se může mírně odlišovat, složení a použité suroviny však zůstávají stejné. I v tom je kouzlo ruční výroby.

Při výrobě mýdel se změřuji na kvalitu surovin a dostupnost jejich zdrojů. Pečlivě si vybírám i jejich dodavatele. /Manske, Fichema, Nature Store/.
Pro někoho obyčejné suroviny, které ovšem od pradávna patří k našemu životu. Sádlo, kozí mléko, bylinky, med. Jsem zastáncem v rámci možností využívat místní suroviny, a proto je zařazuji do svých receptur a věřím, že budu v tomto záměru pokračovat ve větší míře i nadále.

Podporuji regionální malovýrobce, kteří vyrábí s citem a láskou, včelí produkty od včelaře z národního parku Podyjí, kozí mléko z farmy Ratibořice.
Nepoužívám palmový tuk.
Palmojádrový tuk používám v bio kvalitě.
Eterické oleje od fi. Manske z Německa. Míchané mnou navržené směsi vůní.
Přírodní mýdla barvená jíly, ultramaríny, práškem z damašské růže, aktivním uhlím….